• Heb je altijd al dat heerlijke gevoel dat yoga jou geeft, willen overdragen aan anderen?
  • Wil jij jezelf één jaar tijd ontwikkelen tot een ervaren yoga docente?
  • Heb je altijd al de achtergrond van yoga willen leren kennen en je eigen practice verbeteren?
  • Heb je altijd al gedegen, goed onderbouwde, veilige en mooie lessen willen leren doceren?

  Dan is dit de opleiding voor jou!

  In deze leuke en gedegen opleiding gaan we in 12 maanden tijd alles leren over de Hatha yoga volgens de 8 paden van Patanjali. Je volgt stagelessen door middel van het geven van yogales aan de cliënten van In2Yoga en je leert de juiste didactiek te gebruiken. Je zal circa 170 houdingen leren, zowel in het Sanskriet als Nederlands en nog veel meer!

  De volgende opleiding start: datum volgt, neem contact op voor meer informatie
  Lesdagen : iedere 1e zaterdag van de maand van 09:00 tot 16:00 uur
  Investeringskosten € 1.750,00.

  De opleiding inclusief examen worden bij goed gevolg afgesloten met een diploma. In2Yoga is aangesloten bij SYN, Samenwerkende Yogadocenten Nederland.

  Heb je interesse in het volgen van de opleiding?

  Stuur een bericht naar info@in2yoga.nl of via 06-4221206.
  In2Yoga neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

 • Achtergrondinformatie over de vorm Hatha yoga:

  Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van asana's (oefeningen) om beheersing te krijgen over de geest en vooral het lichaam. De term hatha bestaat in het Sanskriet uit ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Yoga betekent "juk", "verenigen" of "beheersen". In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha yoga bedoelt wanneer men over yoga spreekt.

  Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana's. Meditatie is voor veel yogi's een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga (poweryoga), worden de asana's niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana's in series achter elkaar uit te voeren. Hatha yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

  In het Westen is hatha yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha yoga is in het Westen daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.