• YOGALESSEN

 • Hatha yoga - rustige, uitdagende en zachte les

  Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen!
  Zowel beginners als gevorderden kunnen goed meekomen in deze les. Deze les is ook zeer geschikt voor mensen met eventuele lichamelijke en/of spanningsklachten. Het helpt bij rug-, schouder- en nekklachten spanningsklachten zoals overspannenheid en burn-out, ademhalingsklachten zoals hyperventilatie en astma en kan helpen bij angsten en depressie.

  In de les komen houdingen, ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie aan bod. Het bevordert de gezondheid en het gevoel van welbevinden. Aan het eind van de les zal je merken dat je door de inspannende en soms uitdagende houdingen, zowel lichamelijk als geestelijk tot rust bent gekomen. Het is een prettige en rustige yogavorm, die het lichaam en de geest verbindt. Kortom, als je een tijd hatha yoga volgt, zit je lekkerder in je vel, is je lichaam versoepeld en krachtiger en zijn je gedachten gekalmeerd. En dat voelt goed! Ook als je geen klachten hebt.

  Aanmelden proefles

 • Flowyoga - Vloeiend en dynamisch

  In2Yoga geeft de flowlessen op een vloeiende, dynamische manier. Beweging en ademhaling gaan hand in hand. Op bepaalde momenten is er in de les langere tijd aandacht voor ontspanning tussen de houdingen in. Je komt tijdens deze les tot rust, maar voelt ook dat je lichaam aan het werk is geweest.
  In de flow worden alle houdingen als het ware aan elkaar geregen waardoor je dus in die heerlijke flow terecht komt. In savasana (de eindontspanning) voel je hierdoor de diepe werking nog intenser. Houd je van een beetje pit en uitdaging? Kies dan eens voor deze les!

  Aanmelden proefles

 • Poweryoga - Intensieve les

  Poweryoga is een dynamische en pittige les waarin gebruik wordt gemaakt van de Ujjayi-ademhaling, een ademhaling die het lichaam nog meer verwarmt. De uitdagende asana’s (houdingen), de vinyasa’s die de houdingen aan elkaar verbinden en de zonnegroeten, zorgen voor een soepel en krachtig lichaam. Naast alle fysieke voordelen die je lichaam uit de poweryoga haalt, levert het nog veel meer goeds op! Zo krijg je een beter lichaamsbewustzijn, vermindert het stress, krijg je meer doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en een positieve levenshouding.

  Aanmelden proefles

 • Yin yoga - zachte les

  Yin Yoga is een rustige en zachte vorm van yoga. De houdingen worden langer vastgehouden. Dit varieert van 3 tot 5 minuten per houding. Bij Yin draait alles om ontspanning, ronde vormen en loslaten.

  Doordat je ontspannen in een houding zit, werk je niet in op de spieren maar op het bindweefsel dat soepeler wordt én de botten en gewrichten die sterker worden. Ook ontstaat er meer opening en ruimte in het lichaam, vooral rond het gebied van heupen, heiligbeen, bekken en de hele rug. Door het bindweefsel op te rekken, zorg je ervoor dat het water en de energie gaan stromen. Je zet hiermee het zelf herstellend vermogen ‘aan’. Voor iedere kwaal, blessure of ongemak is er een houding. Hierin word je persoonlijk begeleid tijdens een Yin yogales.

  Meridianen spelen een grote rol bij Yin yoga. Het zijn een soort snelwegen van water en energie door het lichaam die invloed uitoefenen op de organen.

  Yin yoga is een tegenhanger van het drukke en hectische hedendaagse leven. Als je langer in één houding blijft, kan deze vorm van yoga een meditatief en rustgevend effect hebben. Je kan Yin yoga beoefenen om balans te vinden naast alle actieve of dynamische vormen van bewegen zoals: hardlopen, fitness of een dynamische yoga vorm (ashtanga/power yoga). Je kunt het ook beoefenen als balans naast een langdurige eenzijdige fysieke belasting zoals bijvoorbeeld lang zitten tijdens een kantoorbaan of bij langdurig staan.

  Aanmelden proefles

 • Easy yoga/55+ yoga – rustige en ontspannen les

  Deze vorm van yoga is speciaal ontwikkeld om te ontspannen en los te laten. In alle rust voeren we gemakkelijke oefeningen uit. Hierdoor zijn deze lessen uitermate geschikt voor mannen en vrouwen van 55+. Iedereen heeft ontspanning en beweging nodig, ook als het lichaam is veranderd na trauma, ouderdom en ziekten zoals bijvoorbeeld reuma en fybromyalgie. Deze les is gespitst op het lichaam zoals het is, alles mag er zijn en daar werken we mee binnen de grenzen van ieders mogelijkheden.

  Aanmelden proefles

 • Kinderyoga - spelenderwijs ontspannen en loslaten

  Kinderen moeten veel prikkels verwerken. Goede prikkels waardoor ze kunnen groeien, leren en ervaren. Maar ook prikkels die ervoor kunnen zorgen dat ze spanning, faalangst, drukte en wisselende emoties voelen. Kinderyoga helpt om een kind zich goed te laten voelen over zichzelf en vergroot het zelfvertrouwen. Tijdens de lessen leren de kinderen hoe ze kunnen ontspannen, wat een goede basis is voor hun toekomst. Daarnaast verbetert de kinderyoga flexibiliteit, kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht, coördinatie, concentratie en luistervaardigheden. En dat alles zonder competitie! Alle genoemde yogalessen worden meerdere keren per week gegeven.

  Aanmelden proefles